Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  ArchiMer
País:  France
Título:  Adaptations biochimiques intestinales chez la truite: Influence de l'aliment et de la salinite sur quelques proprietes membranaires
Autores:  Leray, C
Data:  1983-12
Ano:  1983
Palavras-chave:  Salmonidae
Pisces
Biological membranes
Fatty acids
Diets
Osmotic adaptations
Biochemical phenomena
Intestines
Lipids
Nutrition
Salinity effects
Euryhalinity
Osmoregulation
Resumo:  The authors report the results of physiological and biochemical experiments which confirm the important role player by fish (Salmo gairdneri ) intestinal mucosa in their osmoregulatory process. The ability of the dietary lipids to modulate this function is described. It was demonstrated that the ionic apical permeability of the enterocytes are related to their membrane lipid composition. The importance of the essential fatty acids is emphasized. The time course changes of the apical permeability are of value in improving sea water adaptation, similar conclusions are reported for Nacl supplementation.
Tipo:  Text
Idioma:  Francês
Identificador:  http://archimer.ifremer.fr/doc/1983/acte-1249.pdf
Editor:  Actes de colloques. Ifremer. Brest [ACTES COLLOQ. IFREMER.]. 1985
Relação:  http://archimer.ifremer.fr/doc/00000/1249/
Formato:  application/pdf
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional